3 Weetjes over de tulp

Tulpen komen in veel verschillende kleuren. Elke kleur staat symbool voor iets, zoals rood voor de liefde, geel voor vrolijkheid, wit voor vergeving en een gemixt boeket staat voor elegantie. In Nederlandse huishoudens zullen ze vooral in de lente periode te zien zijn, maar eigenlijk kunnen ze in elk seizoen stralen. Wist je dat de Tulp bijvoorbeeld helemaal niet uit Nederland komt? Oorspronkelijk komt deze mooie bloem uit Turkije. Sultans droegen daar een tulp op hun tulband. Zo zijn er meer weetjes over de tulp die we voor je op een rijtje hebben gezet. Wij van Bloemen Bezorgen Amsterdam zetten 4 wist-je-datjes op een rij.

Wist je dat…
Tulpen in de 17e eeuw meer waard waren dan goud? Ze waren erg populaire en zo gewild dat sommige tulpen meer waard waren dan sommige huizen. Er ontstond een ware ‘Tulpenkoorts’. De Tulp werd het symbool van rijkdom, want als je je tulpen kon veroorloven dan had je het financieel niet heel zwaar.

Wist je dat…
Nederland de grootste kweker van Tulpen is? Sowieso is Nederland de nummer 1 in bloemhandel, maar deze favoriete lentebloem staat bovenaan. 77% van alle tulpenbollen wereldwijd komen uit ons land.

Wist je dat…
Er wel 3000 variaties op de tulp zijn? Er zijn ongeveer 150 verschillende soorten, maar dus veel meer variaties. Sommige zijn natuurlijk, andere zijn speciaal gekweekt door kwekers. Er zit wel een lange tijd tussen de eerste kweek en het moment dat de bloem te koop is. Het kan namelijk wel zo’n 20 jaar duren voordat het proces is afgerond.

Wist je dat…
Er een soort tulp is met kartelrandjes? Deze variatie op de klassieke tulp komt in veel verschillende kleuren. Deze bloemen lijken bijna gemaakt van stof, omdat ze gefranjerde randjes hebben. Het is zeer unieke bloem met een sierlijke uitstraling.