Feiten en fabels over kamerplanten

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel één of meer kamerplanten in huis. De interesse in kamerplanten wordt zelfs groter. Met het toenemen van de kamerplanten in huis nemen ook de broodje aap verhalen erover toe. In deze blog gaan we wat feiten en fabels over kamerplanten voor je op een rijtje zetten o eventuele misverstanden voorgoed uit de wereld te helpen!

Kamerplanten kun je beter niet in de slaapkamer zetten

Fabel: Kamerplanten in de slaapkamer is juist een hele goede keuze. Ze zorgen niet alleen voor zuurstof, ze verlagen ook nog eens je stressniveau. Als je de juiste kamerplant (zoals de Jasmijn of de Lavendel) neerzet, heb je ook nog eens een heerlijke rustgevende geur in de slaapkamer hangen. Een kamerplant in je slaapkamer is dus juist wél een hele goede keuze.

Zit je kamerplant vol met luis schut er dan mee

Fabel: Beter gezegd, complete onzin. Je kunt schudden tot zelfs je kamerplant er misselijk van is maar een luis die de weg naar je kamerplant heeft gevonden raak je niet kwijt door schudden. Je kunt de plant beter buiten zetten en de luizen er met water afspoelen. Mocht dat niet helpen kun je de luis bestrijden met een biologisch middel. Helpt ook dat niet, zit er niets anders op dan de biobak.

Sommige kamerplanten zijn giftig

Feit: Deze veronderstelling klopt inderdaad. Heb je dus kleine kinderen of dieren in huis, let er dan goed op welke kamerplant je aanschaft. Kleine kinderen steken namelijk alles in hun mond en sommige honden en katten vinden het heerlijk om overal op te kauwen. Ook op je kamerplant.

Vetplanten zijn de makkelijkste kamerplanten die er zijn

Feit: Vetplanten komen van nature voor in droge warme gebieden en hebben dus maar erg weinig water nodig. Het is dus helemaal niet erg als je deze kamerplanten een weekje geen water geeft. Helemaal verwaarlozen kun je ze echter niet, net als bij ieder ander levend wezen heeft ook een vetplant een slokje water op zijn tijd nodig om te kunnen overleven.

Bonustip: Maak ook gebruik van hydrocultuur!