motorberging

Motorberging in de tuin: wat zijn de opties?

Er zijn diverse mogelijkheden om je motor op te bergen, maar wat zijn de beste opties? Als je niet veel plek hebt in je schuur dan is het gewoon mogelijk om je motor in de tuin te zetten. Besluit je de tuin te gebruiken voor je motor dan moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Het voornaamste probleem waar je tegenaan zult lopen met het plaatsen van je motor in de tuin is het weer. Een motor is niet bestand tegen kou en regen. Ook diefstal kan voorkomen als je motor in de tuin staat. Een goed motorslot kopen voorkomt diefstal van je motor bij inbraak.

Hieronder hebben we de twee voor populairste opties op een rij gezet als het gaat om een motorberging in de tuin.

Berg je motor op in de garage

De optie om je motor op te bergen in je garage is niet voor iedereen toe te passen. Maar beschik je over een garage dan is het zeker het overwegen waard. Heb je een grote tuin en genoeg ruimte over dan kun je besluiten om een garage te laten bouwen. Naast het voordeel dat je een motor veilig kunt opbergen in de garage kun je ook je motor onderhouden in de garage. Vooral bij slecht weer is dit ideaal.

De motor veilig opbergen in een tuinhuisje

Het scheelt heel veel als je beschikt over een tuinhuisje of schuur. Hier kan je de motor veilig en droog laten staan en dat doet de motor goed. Er zal minder roestvorming plaatsvinden en je zult geen last van het weer hebben. Om nog meer extra maatregelen te nemen kun je besluiten om een motorhoes of een motorslot kopen. Zodoende staat je motor extra veilig. Met een beschermhoes zorg je dat de motor direct beschermd is tegen stof en vuil. Staat de motor op een plek waar veel mensen langskomen dan is het oppassen dat niemand er tegenaan loopt, ook dan is een beschermhoes handig. En met een motorslot weet je zeker dat de motor niet gestolen wordt.