Betonpoer plaatsen

Op het moment dat je een carport of een terrasoverkapping plaatst, is het belangrijk om een goede fundering te hebben. Hiervoor is een betonpoer ideaal. Door middel van het plaatsen van betonpoeren als fundering, is het mogelijk om een sterke fundering te maken. Hierdoor heb je niet het gevaar dat je gebouw de grond in zakt.

Betonpoer onder een paal plaatsen

Een betonpoer wordt vaak onder een paal geplaatst. Dit komt omdat het een fundering is die gemaakt is voor het plaatsen onder een paal. Het is heel erg makkelijk om de bovenkant van een betonpoer op een paal te plaatsen. Dit gebeurd vaak door middel van schroeven. Zo is de paal stevig aan de betonpoer vast gemaakt.

De bovenkant van een betonpoer kun je op de rest plaatsen. Dit gebeurd vaak door middel van schroefdraad. Door schroefdraad hiervoor te gebruiken, zorg je er voor dat de hoogte van de betonpoer te verstellen is. Dit is er handig als je nog niet weet welke hoogte je naar op zoek bent.

Na het plaatsen van een betonpoer wordt deze vaak nog verstevigd door middel van lijm. Om te zorgen dat dit juist droogt, kun je de betonpoer verstevigen met een aantal latten. Op die manier droogt de lijm niet scheef.

Tips voor het plaatsen

Het komt best vaak voor dat een betonpoer tegen een helling geplaatst moet worden. Als je wilt dat dit recht gebeurd, is het belangrijk om te kijken dat alles recht staat. Op die manier kom je altijd op dezelfde hoogte uit. Zo heb je geen last van een scheef gebouw of een scheve schutting. Dat is namelijk niet iets waar je op zit te wachten.

Een betonpoer wordt vaak verstevigd door middel van een tegel aan de onderkant. Dit komt omdat een tegel er voor zorgt dat de druk die de betonpoer uitoefent op de grond op de juiste manier verdeeld wordt. Dit zorgt er voor dat na verloop van tijd je niet het gevaar hebt dat je betonpoer langzaam de grond in gaat zinken. Dat zou namelijk erg vervelend zijn.