Hoe transformeer je jouw tuin?

Een tuin kan één van de twee dingen zijn, een prachtig paradijs of een hel van onafgemaakt werk.

Er zijn veel eenvoudige manieren om een tuin om te vormen en om het volledige potentieel van je tuin te benutten, zonder dat je een tuinman hoeft in te schakelen voor een harde tuinaanleg.

Verf je hekken en tegels

Geef je tuin een geheel nieuwe look door hekken en terrastegels te beschilderen. Gebruik verf die speciaal voor buiten is ontworpen, zodat je er zeker van bent dat de verf niet snel vervaagt.

Zorg er echter ook voor dat je de weersvoorspelling controleert en de beste tijd van de dag kiest, omdat je niet wilt dat de verf te snel uitdroogt onder de hitte van de zon, of doordrenkt raakt van de regen. Om de activiteit leuker te maken, kunt je zelfs familie en vrienden werven om je te helpen!

Tuindecoratie

Wanneer je verkiest om je tuin te hervormen zal tuindecoratie van belang zijn. Hierbij zal je moeten nadenken over wat je allemaal graag wenst in je tuin. De mogelijkheden zijn natuurlijk vrijwel eindeloos. Van complete doe-het-zelf projecten tot vast decoratie. Met de hulp van Wezan krijg je dagelijkse deals bij het kopen van tuindecoratie.

Bouw het zelf 

Als je echt van doe-het-zelf houdt, waarom maak je dan niet je eigen buitenzitje met daklatten of terrasplanken? Je kan zelfs het scharnier zo maken dat de hele unit kan dienen als tuinberging voor gereedschap of buitenkussens. Vervolg het thema door je eigen stenen vuurplaats te bouwen, zodat je tot laat in de avond van je tuin kan genieten.