Kleine tuin ideeën

Zo haal je alles uit je kleine tuin

Woon jij midden in de stad, heb je slechts een kleine tuin tot jouw beschikking en vindt je het lastig om deze goed in te delen? Veel mensen denken dat je met een kleine tuin vrij weinig kan, maar niets is minder waar. Ook in een kleine tuin kunnen kinderen buitenspelen, kan jij genieten van de zon en kun je barbecueën. Met een aantal slimme oplossingen haal jij alles uit jouw kleine tuin en geef jij jouw tuin bovendien een gezellige uitstraling.

Diverse niveaus

Een slimme truc om jouw tuin groter te laten lijken is door diverse niveaus aan te brengen in de tuin. Door het terras iets hoger aan te leggen dan de rest van de tuin, of door te kiezen voor een hoger gelegen border of gazon krijgt jouw kleine tuin meer diepte en lijkt hij automatisch groter. Door het verschil in hoogte te overbruggen met een aantal ingebouwde trappetjes geef je jouw tuin uitstraling en een eigenzinnige twist. Het is bovendien mogelijk om het tuinmeubilair in te bouwen in de hoogteverschillen. Zo kun je in de rand van een hoger gelegen border eenvoudig een zitbank verwerken, waardoor je op een stijlvolle manier ruimte bespaart.

Kleine tuin stylen

Bijzondere objecten

Geen enkele tuin kan zonder een eyecatcher. Of het nou gaat om een prachtig exotisch boompje, een unieke bloembak of bijzonder tuinmeubilair, ze geven de tuin karakter en stijl. In jouw kleine tuin kun je voor bijzonder tuinmeubilair kiezen, bijvoorbeeld een tuinstoel in een afwijkende kleur of met een modern design, of je kiest voor een bijzondere tuinplant of een boompje. Welk bijzonder item het beste in jouw tuin past is zeer afhankelijk van de stijl van jouw tuin. Wees niet bang om een statement te maken.

Kleine tuin ideeën

Verlichting

Verlichting kan een ruimte maken of breken. Dat geldt voor zowel binnen als buiten. Slechte verlichting zorgt ervoor dat de tuin rommelig, onverzorgd of kil oogt. Door te kiezen voor heldere verlichting met een warme kleur komt elk object in jouw tuin goed tot zijn recht en kent jouw tuin geen onverlichte hoekjes. Een mooie vorm van tuinverlichting die in veel tuinen past zijn lichtbollen. Lichtbollen zijn overal in de tuin te plaatsen. Je kunt ze apart van elkaar plaatsen of in groepjes van twee of drie. Ze staan leuk op het terras, maar ze kunnen ook uitstekend in of naast een border of op het gazon geplaatst worden. Een andere vorm van verlichting die zeer geschikt is voor kleine tuinen is verlichting die in de grond verwerkt kan worden. Zo kun je kiezen voor kleine spotjes, maar is het ook mogelijk om te kiezen voor lichtbalken of kleine schijnwerpers. Door in jouw kleine tuin diverse niveaus aan te leggen, deze te combineren met bijzondere objecten en goede verlichting zorg je ervoor dat jouw kleine tuin een grootse uitstraling krijgt.