Zo kies je de juiste loungebank voor in de tuin

Ben je van plan om dit jaar een nieuwe loungeset voor in de tuin aan te schaffen, maar weet je nog niet zo goed welke set het beste bij jou past? Dan is het in ieder geval slim om rekening te houden met een aantal zaken, want zo ben je beter in staat om een weloverwogen beslissing te maken.

Veel of weinig onderhoud nodig?

Ben je bijna nooit thuis en heb je dus ook vrijwel geen tijd om te relaxen? Dan wil je je spaarzame vrije tijd natuurlijk niet besteden aan het onderhouden van je loungeset. Kies in dit geval voor een set die zo weinig mogelijk onderhoud vergt. Vind je het juist wel leuk om te klussen in de tuin? Dan is het helemaal prima om te kiezen voor een loungeset die bijvoorbeeld gemaakt is van hout. Dit materiaal moet namelijk om de zoveel tijd (bij voorkeur een of twee keer in een jaar) geolied worden. Vind je dit dus niet erg om te doen? Dan kunnen we houten loungesets echt aanraden.

Loungesets die weinig onderhoud vragen

Vind je duurzaamheid belangrijk, maar heb je tegelijkertijd ook weinig zin om je tuinset te onderhouden? Dan raden wij loungesets aan die gemaakt zijn van sunbrella of wicker. Daarnaast zijn RVS of aluminium loungesets ook vrijwel onderhoudsvrij. Vind je het vervelend om de zitkussens de hele tijd van buiten naar binnen te dragen en andersom? Dan zijn all weather tuinsets een goed idee, want deze sets kunnen goed tegen alle weersomstandigheden en kun je dus gerust buiten laten staan tijdens een regenbui. De kussens op all weather loungesets zijn namelijk binnen twee uurtjes weer droog.

Duurzame loungesets

Veel loungesets zijn gemaakt van bestendige materialen, waardoor je er nog jarenlang plezier van zult hebben. Zelfs houten loungesets zijn bestendig en dus duurzaam, ook al vragen deze om iets meer onderhoud. Het is sowieso slim om te kiezen voor duurzame opties, want dit geeft niet alleen jou een goed gevoel, maar is tevens beter voor het milieu.

Heerlijk ontspannen

Het belangrijkste is dat je goed op een loungebank buiten kunt relaxen, want daar zijn ze immers voor bedoeld! Je moet er dus lekker op kunnen zitten en heerlijk onderuitgezakt een drankje op kunnen doen. Koop ook meteen een parasol bij je loungeset, want dan ben je op regenachtige dagen beschermd tegen de regen en kun je op hete dagen een beetje in de schaduw zitten. Soms zit er al een gratis parasol bij als je een nieuwe loungeset koopt, dus dat is helemaal mooi meegenomen. Zit je met een beperkt budget en vind je een nieuwe loungeset een beetje te duur? Wees dan geduldig en wacht tot er goede aanbiedingen zijn. Daarnaast zijn tweedehands loungesets uiteraard ook een goede optie.

Vraag jezelf dus vooral af hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan het onderhoud van je loungeset. Ga daarnaast voor een set die je mooi vindt. Verder kun je het beste kiezen voor een kwalitatief goede en duurzame tuinset.