Aluminium veranda laten plaatsen

Zon aanbidden? Leg de juiste aanbouw aan!

Bruin bakken is heerlijk, maar zodra de blaren op je huid staan is het te laat. En een nat pak is uiteraard ook niet de bedoeling. Zoek dan ook tijdig de schaduw en droogte op onder je overkapping!

Zodra de zomer aanbreekt, is het zeker weten tijd om uit je schulp te kruipen en van het mooie weer te genieten. Maar de elementen zijn onvoorspelbaar en lijken soms zelfs samen te spannen om je weer terug naar binnen te jagen. Wat nu gedaan?!

Nou, vooral niet toegeven, uiteraard. Zodra je over een degelijke overkapping beschikt, kun jij iedere weersomslag aan. Wil jij lekker buiten zitten? Nou, dan doe je dat gewoon. Laat niemand jou de les lezen!

Hieronder lees je over enkele van de meest populaire én praktische oplossingen.

Glazen overkapping

Zodra je lekker ligt te zonnen maar regendruppels roet in het eten gooien, ben jij hierop voorbereid. Je hoeft alleen maar onder je glazen overkapping te gaan zitten. Of weer liggen, natuurlijk. Ben je net lekker gesetteld en heb je geen zin om de boel weer te verplaatsen zodra de zon zich weer laat zien? Nou, dat hoeft ook helemaal niet dankzij het transparante glazen afdak. Natuurlijk kun je ook voor een meer diffuus materiaal kiezen om een broeikaseffect te voorkomen. Gebruik je wel transparant glas, dan zou je de bovenkant van een uitklapbaar scherm kunnen voorzien om je tegen de felste zonnestralen te beschermen.

Aluminium veranda laten plaatsen
Aluminium veranda laten plaatsen

Aluminium overkapping

Je hebt natuurlijk niet zoveel aan een afdak zolang het niet tegen de elementen opgewassen is. Maar een aluminium veranda biedt je op dit gebied geen reden tot zorg. Dit materiaal kan flink wat hebben en is populair wegens het gemak waarmee het bewerkt kan worden. Bovendien is het eenvoudig te bewerken, wat eveneens deels de populariteit ervan verklaart. Daarnaast kun je je aluminium overkapping vrij eenvoudig uitbreiden met verschillende accessoires die verlichting en verwarming toevoegen.

Houten overkapping

In veel tuinen komt voor alle toevoegingen een natuurlijke uitstraling het meeste tot zijn recht. Stel daarom zelf een houten overkapping samen of ga af op de diensten van een betrouwbare leverancier! Kies wel een houtsoort uit die verschillende weersomstandigheden aankan, zeker als de constructie het hele jaar door buiten blijft staan. Vooraf informatie inwinnen bij een expert is dan ook een must!