Berkenhout in de vuurkorf

Een zwoele zomeravond in de tuin met goed hout voor in de vuurkorf?

Het mooie weer is weer volledig aanwezig in Nederland en dat vinden wij maar ó zo fijn. Lekker naar het strand, terrasjes pakken en de zwoele zomeravonden. Zo’n avond hoort eigenlijk rond een vuurkorf met een gitaar en tequila flavoured beers. Wat er nog meer niet mag ontbreken is hout voor in de vuurkorf. Waar moet je rekening mee houden bij het berkenhout kopen voor in de vuurkorf?

Waar kan je berkenhout kopen?

Berkenhout kopen is totaal niet lastig. Het is een van de meest voorkomende houtsoorten. Echter zit er in de verschillende houtstronken wel een verschil. Vochtig hout brandt een stuk minder lekker dan gedroogd hout. Kies dus zorgvuldig waar het fijne hout vandaan moet komen. Staat het in weer en wind langs de kant van de weg, dan zal ik dit in twijfel trekken.

Waarom berkenhout?

Berkenhout is een type hout wat weinig rookcirculatie heeft, tenzij deze blokken vochtig zijn. Daarnaast hebben ze een zeer hoog warmtevermogen en staan ze bekend om hun dansende vlammen. Ook is de uitstoot van dit type hout CO2 neutraal, wat inhoudt dat de ontbranding schoon is. De schors van berkenhout heeft een witte laag en is zeer zacht. Dit is erg makkelijk om aan te steken. Bij de keuze voor welk type hout er in de vuurkorf moet, wordt er daarom ook aangeraden om berkenhout te kopen.

Berkenhout in de vuurkorf
Berkenhout in de vuurkorf

Wat hoort er nog meer bij de zwoele zomeravond?

Nadat de taak berkenhout kopen is volbracht kunnen deze in de vuurkorf worden geplaatst. Wat er nog meer bij deze zwoele zomeravond hoort is goed gezelschap, misschien wat marshmallows en een lekker drankje. 

Conclusie

Berkenhout kopen voor in de vuurkorf is eigenlijk de beste optie. Het is makkelijk aan te steken, heeft mooie vlammen en geeft voldoende warmte.