Jouw balkon upgraden doe je zo

Heeft jouw nieuwe woning een balkon of dakterras maar weet je niet zo goed wat je hier mee aan moet? Weet je niet hoe je het het leukst kan inrichten of wat voor spullen je moet aanschaffen? Geloof ons, er zit heus potentie in om er een heerlijk plekje van te maken! In dit artikel geven we je wat inspiratie en ideeën om jouw balkon te upgraden.

Veiligheid voor op

Allereerst is het van belang dat het balkon een veilige plek wordt. Vaak staat er al wel een omheining om het balkon, maar test de veiligheid hiervan. Vaak zijn dit hek panelen met spijlen die voor huisdieren, kleine kinderen en kleine spulletjes, niet de beste veiligheid bieden. Kies bijvoorbeeld voor een balkonafscheiding van glas. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je lekker uit de wind zit op je balkon, het is ook veilig en heeft een chique uitstraling.

Een verlengstuk van je huis

Ook kan je kiezen voor hoog glas. Met zo’n soort glazen balustrade zit je lekker uit de wind op je balkon. Hierdoor kan je er ook zitten als het regent of het zonnetje wel schijnt maar de temperatuur het nog niet toe laat. Op deze manier wordt het balkon echt een verlengstuk van je woning en kun je er optimaal gebruik van maken door het jaar heen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden met een balkon (of dakterras), neem dan een kijkje op metalura.nl