Kunstgras

Maak je balkon klaar voor de zomer!

Nog even wachten en dan is het weer zomer! Dit betekent dat we weer urenlang kunnen borrelen en wijntjes drinken tot diep in de nacht op ons balkon. Vaak hebben mensen plastic stoelen op het balkon staan en deze zijn dan erg praktisch, maar helaas ook wel een beetje sfeerloos. Een tuinset geeft dan vaak al wat meer gezelligheid. Is jouw balkon ook nog niet klaar voor de zomer en kan jouw balkon daarom ook wel een make-over gebruiken? In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je je balkon helemaal klaar kunt maken voor zwoele zomeravondjes!

Gras op je balkon? Dat kan!

Zou je graag een groene tuin willen, maar zit je met een balkon opgescheept? Niet getreurd, want je kunt ook prima van je balkon een tuin maken! De ondergrond van je balkon kun je namelijk op verschillende manieren leggen, want denk maar bijvoorbeeld aan tegels, vlonders of planken. Maar wist je dat kunstgras op je balkon ook tot de mogelijkheden behoort? Kunstgras is heerlijk zacht om op te lopen! Wil je een echt tuingevoel creƫren? Combineer dan kunstgras met vlonders van hout. Succes gegarandeerd!

Kunstgras
Kunstgras

Zoek leuke tuinmeubels uit

Het maakt niet uit of je een groot of klein balkon hebt, want zelfs op een paar vierkante meter kun je je balkon helemaal klaar voor de zomer maken. Kies wel de juiste tuinmeubels uit die goed bij jouw balkon passen. Een tafeltje en stoelen die je uit elkaar kunt klappen zijn bijvoorbeeld heel geschikt als je niet veel ruimte hebt, want deze kun je gemakkelijk opbergen als je ze niet gebruikt. En als je groene vingers hebt, dan kun je ook een aantal plantjes en bloembakken op je balkon plaatsen. Vergeet deze alleen niet water te geven, want in de hete zomerzon zullen de meeste planten gauw uitdrogen en dat staat natuurlijk niet zo gezellig!

Voeg accessoires toe voor de finishing touch

Tenslotte onze laatste, maar zeker niet onbelangrijke tip: voeg accessoires toe! Decoratieve accessoires geven je balkon namelijk net dat beetje extra sfeer om het gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan kussentjes, lampen en kaarsen die je op je balkon kunt plaatsen om de boel uitnodigend en extra gezellig te maken. Verder is het ook slim om verlichting op je balkon te hangen, want zo kun je ook nog buiten zitten als de zon allang onder is. Ga bijvoorbeeld voor lampionnen, maar een lichtsnoer kan ook erg leuk staan!