tuin verbouwen

Tuin verbouwen? Huur een container voor al het bouw- en tuinafval!

Ben je van plan om binnenkort de tuin te gaan verbouwen? Bij een tuinverbouwing ontstaat meer afval dan je op het eerste gezicht zou denken. Je groencontainer zit zo vol, en afval uit de tuin raak je ook niet zo makkelijk kwijt in een vuilniszak. De makkelijkste oplossing is om een container te huren waar je al het tuinafval in kwijt kunt. Je hebt dan de keuze tussen een groencontainer, hout container of een bouwafval container. Hieronder lees je welke container je moet huren bij wel soort afval. 

1. Het verwijderen van graszoden, oude perkplanten en snoeiafval

Bij het verbouwen van je tuin kan veel groenafval als snoeihout, graszoden, oude perkplanten en kleine struiken opleveren. Vaak meer dan in een doorsnee groen container past. Als je alleen organisch afval hebt wat van planten afkomstig is kun je hiervoor een groencontainer huren. Let op dat je alleen plantafval in deze container gooit en geen etensresten uit de keuken of grote stukken hout zoals boomstammen. Als je boomstammen wilt weggooien moet je een houtcontainer huren. De enige uitzondering is dat je in een groencontainer ook boomwortels mag deponeren.

2. Het verwijderen van bomen en grote takken bij een tuinverbouwing

Als je je tuin rigoureus gaat verbouwen wil je mogelijk een of meerdere bomen of grote takken verwijderen uit je tuin. Als je veel hout wilt verwijderen uit je tuin, en met name dikke boomstammen of takken, dan kun je beter een houtcontainer huren. Je mag namelijk geen grote stukken hout in en groencontainer doen, omdat die bedoeld is voor groenmateriaal wat redelijk snel vergaat. Zaag de boomstammen en takken in stukken die makkelijk in de container passen. Let op dat je geen geïmpregneerd tuinhout in deze container mag doen, zoals het hout van schuttingen en tuinmeubelen. Dan kun je beter een bouwcontainer huren. 

3. Het verwijderen van tegels, tuinhuisjes en aarde

Wanneer je ook materialen als aarde, zand tegels, tuinhuisjes wilt gaan verwijderen moet je een bouwafval container huren. In een bouwafval container mag je namelijk verschillende soorten bouwafval deponeren die je niet kwijt kunt in een groencontainer of een hout container. Bekijk op Puincontainershop.nl wat de mogelijkheden zijn.