Wat te doen met je tuin in maart

Het is bijna lente! De dagen worden langer, de grond wordt warmer en narcissen beginnen te bloeien. Maart is een maand van nieuw begin in de natuur en een tijd om een aantal bekende gezichten in de tuin te verwelkomen. De lente is onze favoriete tijd van het jaar aangezien het tuinseizoen is begonnen. Een perfecte tijd om planten aan te schaffen voor in de tuin. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden in maart, deze zullen we je nu vertellen.

Plant vaste planten

Het is nu de ideale tijd om vaste planten te planten. Tuinplanten genoeg, dus zorg ervoor dat je de juiste plant voor de standplaats kiest.

Houdt rekening met naaktslakken

Als de grond warmer wordt, zullen naaktslakken aan hun jaarlijkse feestmaal op verse nieuwe groei beginnen. Kijk dus uit wanneer je van plan bent om nieuwe planten buiten te plaatsen. Maar wees ook blij met slakken, deze eten namelijk ook veelal dode en afgevallen bladeren en takjes die op de grond liggen. Ze zijn dus ook nuttig!

Vul je huis met bloemen en planten

Bloemen plukken uit de tuin of van de haag is onweerstaanbaar in de lente. Het seizoen moet zowel binnen als buiten worden beleefd. Bloemen kunnen dienen als een prachtige decoratie in huis en het is nog veel leuker wanneer deze uit eigen tuin komen. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook kamerplanten in huis gezet worden. Altijd een goed idee, aangezien dit vele positieve effecten kan hebben op je gezondheid. Er zijn veel planten die de lucht zuiveren, de luchtvochtigheid verbeteren en sommige planten veranderen zelfs de aanwezige CO2 in zuurstof. Wat wil je nog meer?

Geniet van de lente

Maart is een van de drukke tijden van het jaar in de tuin en voor je het weet is de zomer alweer aangebroken. Maak tijd om de schoonheid van het seizoen in je op te nemen. Bezoek een tuin, maak een stevige wandeling, of ga gewoon in je tuin of op je balkon zitten en luister naar het gezang van de vogels.