Loungeset

Welke kussens passen het best bij je loungeset?

Met behulp van enkele goede wegwijzers kun je de gemakkelijk juiste keuze maken wanneer het aankomt op je loungekussens. Er zijn vier zaken die je je op voorhand moet afvragen. Het is bijvoorbeeld handig om te weten of de loungeset overdekt zal zijn. Ook zijn er verschillende diktes van kussens mogelijk. Je kunt tevens een mix kiezen van luchtige kussens en stevige rugkussens of een dezelfde soort houden. Tenslotte is het aangeraden om het model van je loungebank in je achterhoofd te houden als je kijkt naar bijpassende kussens. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de stijl van de kussens bij de bank past.

Is de loungeset overdekt?

Een loungebank die niet onder een afdak geplaatst wordt zal kussens vereisen die tegen mogelijke regen bestendig zijn. Niet alle kussens zijn immers beschermd tegen de regen. Als de set wel overdekt is dan hoef je je daar geen zorgen om te maken. Dat is een afweging die je moet maken afhankelijk van je gewoontes. Als je een zwembad hebt thuis is het misschien ook handig om waterdichte kussens te nemen.

Loungeset
Loungeset

Hoe zit het met de dikte van de kussens?

De meeste kussens voor een loungeset zijn 8 tot 12 centimeter dik. Je kunt zelf kiezen of je graag dunne kussens hebt om niet met je benen in de lucht komen te zitten of liever wat dikkere en zachte zitkussens. Uiteindelijk kan je ervoor proberen zorgen dat de totale hoogte waarop je zit onder de 42 cm blijft.

Luchtige of vaste rugkussens?

Ga je voor een goede rugsteun of zak je liever weg in je loungeset? Een set met stevige rugkussens oogt heel modern en netjes. Als je liever op je gemak wilt zijn in een gezellige loungebank zijn plofkussens misschien beter. Je kunt je in dat geval elke zomeravond laten neerploffen op de bank. Tegelijkertijd hangt het af van hoe je de loungeset zal gebruiken: rechtop of meer liggend? Als je de set vooral bij speciale gelegenheden gaat gebruiken dan zal je meer rechtop zitten.

Hoe ziet de bank eruit?

De stijl van je loungebank moet in harmonie ogen met die van de kussens. Bij grotere modellen passen andere kussens dan bij een compacte versie. Een zeer moderne bank zal dan weer vragen om strakke kussens. Daarnaast komt er het aspect van kleur bij kijken. Overeenkomstige kleuren lijken heel sereen, terwijl andere tuinen kunnen opgefleurd worden met een combinatie van kleuren.