Zo geef je je tuin een tropisch tintje

Het liefst liggen we in de zomer aan het strand met een cocktail in de hand, maar dit jaar kunnen we ook heel goed genieten van de zon in onze eigen tuin of op het balkon. Om toch een beetje in het tropische sfeertje te komen, kun je je tuin een zomers tintje geven. Dit kun je doen op verschillende manieren, groot of klein. Plaats een aantal groene planten in de tuin of schaf mooie kunstplanten aan. Ook een loungeset kan natuurlijk niet ontbreken.

Groen, groen en nog eens groen

Bij een tropische tuin denken we direct aan groen. De natuur is erg belangrijk en planten mogen dan ook echt niet ontbreken. Let op dat je de juiste planten aanschaft. Niet alle tropische exemplaren kunnen namelijk in het Nederlandse klimaat worden geplaatst. Bamboe wordt vaak gebruikt in de Nederlandse tuin, maar wil je toch echt een zo’n tropische palmboom? Het is mogelijk om een kunstpalm in de tuin te plaatsen. Op deze manier creëer je direct een tropische tuin zonder dat je rekening moet houden met het onderhouden van de palm. Daarnaast kun je ook nog andere kunstbomen voor buiten plaatsen, zodat je een mooi geheel creëert. 

Een tropische loungeset

Op een mooie zomerdag wil je natuurlijk kunnen relaxen in je eigen tuin of balkon. In dit geval is een loungeset onmisbaar. Het zorgt niet alleen voor veel comfort, maar geeft ook nog eens een luxe uitstraling. Kies voor een set gemaakt van natuurlijke materialen, denk aan hout of bamboe. Kijk ook goed naar de plek waar je de loungeset wilt plaatsen. Relax jij het liefst in de zon of houd je meer van schaduw? Een tip van ons: maak je chillplek helemaal af met leuke kussentjes of een mooi buitenkleed.

Kies de juiste verlichting

Naast groene planten en een lekkere loungeset is het belangrijk dat je de juiste verlichting plaatst. Dit geeft namelijk in een oogopslag een andere look aan je tuin. Als het `s avonds donker is, wil je natuurlijk nog in je tuin kunnen zitten. Daarom is het belangrijk dat je functionele verlichting plaatst, maar vergeet ook zeker sfeerverlichting niet. Je kunt verschillende elementen verlichten in de tuin. Denk hierbij aan looppaden, maar ook kun je mooie spots bevestigen aan de schutting of een eyecatcher verlichten.