Kunstgras in de tuin

Hou je van gras in je tuin, maar wil je geen rommel, modder en onderhoud? Dan is kunstgras de ideale oplossing voor jou. Kunstgras is geëvolueerd, het lijkt nu zo sterk op echt gras dat je het verschil niet meer kunt zien.

Voordelen van kunstgras

Kunstgras leggen heeft vele voordelen. Kunstgras zal er altijd esthetisch aantrekkelijk uitzien in alle weersomstandigheden. Daarnaast is het veel handiger voor de eigenaar omdat het minder onderhoud nodig heeft. Het hoeft niet te worden bewaterd, bemest of gemaaid. Ook kan het niet door huisdieren of dieren worden opgegraven en bedorven waardoor het er altijd goed zal uitzien. Kunstgras kan goedkoper in onderhoud zijn, dit komt doordat natuurgras meststof nodig heeft en regelmatig moet worden onderhouden.

Prijs kunstgras

Kunstgras is er in verschillende uitvoeringen, diktes en tinten voor verschillende toepassingen. De kosten van kunstgras variëren afhankelijk van het product dat je kiest. De prijs van kunstgras varieert tussen de €10-15 per m2. Is dit bedrag buiten je budget? Geen zorgen! Je kan ook kiezen voor goedkoop kunstgras, deze bestaat ook in verschillende maten en soorten. Een andere optie om de totale kosten aanzienlijk te verlagen is als je het zelf installeert.

Milieuvriendelijk

Kunstgras is milieuvriendelijk, je hoeft er niets aan te doen want het ziet er vanaf de eerste dag proper en groen uit. Dit betekent dat je geen apparatuur hoeft te gebruiken die afhankelijk is van brandstof om te functioneren. Je vermindert je ecologisch voetafdruk. Daarnaast zal het nooit giftig zijn. Dat komt omdat je geen onkruidverdelgers, pesticiden, meststoffen en herbiciden nodig hebt om het te beschermen. Echt gras heeft ze echter wel nodig om er zeker van te zijn dat het beschermd is tegen ongedierte en ziekten. Eén van de beste milieuvriendelijke voordelen van kunstgras is het feit dat dit gazontype waterbesparend is.