Stappenplan voor het huren van een puincontainer

Als je binnenkort gaat verbouwen, is de kans groot dat je een puincontainer huurt. Het is namelijk de ideale manier om je puin veilig en goedkoop in kwijt te kunnen. Maar je moet niet zomaar een puincontainer huren. Let op de volgende punten.

Stap 1: schat in hoeveel afval je produceert

Aangezien puincontainers er in verschillende maten zijn, moet je van te voren een inschatting maken van de hoeveelheid afval die je produceert. Deze is vooral afhankelijk van de ruimte die je gaat verbouwen. Ga je de keuken of badkamer verbouwen, dan kun is een kleine puincontainer van 3m3 voldoende, maar als je je hele huis gaat verbouwen is een puincontainer van 12m3 geschikter. Wil je een container huren in Hilversum? Informeer bij de gemeente naar de regelgeving betreft het plaatsen van een puincontainer.

Stap 2: breng je afvalstromen in kaart

Puincontainers variëren niet alleen in grootte. Er zijn namelijk verschillende soorten containers te krijgen die allemaal weer bestemd zijn voor een andere afvalstroom. Zo heb je speciale containers voor hout, maar is er ook een type container waar meerdere afvalstromen in mogen: de bouw- en sloopafval container. Deze is vaak het meest geschikt bij een verbouwing, aangezien daar veel verschillende soorten afval vrijkomen. 

Stap 3: Bedenk waar je de container plaatst en vraag eventueel een vergunning aan

Een puincontainer neemt veel ruimte in beslag. Zorg er dus voor dat je al een plek in gedachte hebt waar deze kan staan. Als je er de ruimte voor hebt, kun je de container het beste op je eigen oprit zetten. Hier heb je meestal ook geen vergunning voor nodig. Als je de container op een openbaar terrein zet, is de kans wel groot dat je een vergunning nodig hebt. Hoe dan ook, je moet altijd bij de gemeente informeren of een vergunning nodig is, ook als je de puincontainer op je eigen terrein neerzet. Zeker bij een container huren in Amsterdam is het goed om tijdig te informeren bij de gemeente.

Stap 4: hoe lang wil je de container huren?

Ook moet je bepalen hoe lang je de container wilt huren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de duur van de verbouwing. Schat van te voren goed in hoeveel tijd je nodig denkt te hebben voor de verbouwing en geef dit door aan de puincontainer verhuurder. Maak ook goede afspraken over wat er gebeurt als de verbouwing langer duurt dan verwacht.