Spinnenoverlast - Tuinieren Nederland

Wat te doen tegen een spinnenoverlast?

Misschien herken je het wel, een overvloed aan spinnen in je tuin. Nu is het vrij normaal dat in de zomer veel insecten in je tuin voorkomen, toch wil je het niet uit de hand laten lopen. Je wilt namelijk niet door een tuin lopen waar alleen maar spinnen of andere insecten te zien zijn. Dus heb je een spinnen overlast? Gebruik deze tips dan om het op te lossen!

Bestrijd de insecten

Spinnen hebben uiteraard voedsel nodig en daarom kunnen spinnen ook ontzettend handig zijn. Als er echter zoveel insecten in je tuin zitten dat een heus spinnennest zich ervan kan voeden, heb je een insectenprobleem. De spinnen zullen je tuin niet verlaten omdat er veels te veel voedsel is, zolang er eten is blijven ze. De makkelijkste oplossing hiervoor is om bestrijdingsmiddelen in je tuin te spuiten, waardoor de insecten sterven. Als de spinnen deze beestjes vervolgens opeten worden ook zij vergiftigd en zullen zij ook sterven. Hierdoor sla je 2 vliegen in een klap.

Een diervriendelijke manier

Natuurlijk houdt niet iedereen ervan op deze manier de insecten te bestrijden, want dit is natuurlijk geen eerlijke manier voor die arme beestjes. Daarom zijn er ook diervriendelijke manieren om ze te bestrijden. Wat je ook kan doen is ze proberen te vangen om ze vervolgens buiten te zetten. Let wel op, dit gaat wel een tijdje duren. Daarnaast heb je ook spinnenvanger, dit is iets makkelijker. Je vangt hem in een soort borstel en je kan vervolgens via die borstel de spinnen makkelijk weer vrij laten.

Huur een professioneel bedrijf in

Dit is toch wel de meest effectieve manier, een bedrijf inhuren. Het kost niet veel geld en je weet zeker dat je heel de zomer spinvrij in je tuin bent. Daarnaast kost het je zelf geen tijd en zullen zij ervoor zorgen dat spinnen op een eerlijke manier uit je tuin worden verwijderd. Uiteindelijk is dit de beste manier om spinnen te bestrijden. Hopelijk kan je wat met dit blog en heb je binnenkort geen spinnenoverlast meer.