Winterharde planten kopen

Het is eind oktober en dat betekent dat de dagen korter en de temperaturen lager worden. De tijd om de tuin voor te bereiden op de winter. Wil je niet elk jaar nieuwe planten moeten planten? Dan zijn winterharde planten een aanrader. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een winterharde plant? En wat zijn winterharde planten?

Wat is een winterharde plant?

Een winterharde plant is een plant die geschikt is voor de wintermaanden. Een plant die bestand is tegen lage temperaturen en geen last heeft van een dik pak sneeuw. Naast de winterharde plant heb je ook nog wintergroene planten. Wintergroene planten zijn winterhard en zorgen in de winter voor een groene tuin.

Hoe herken je een winterharde plant?

Je hebt besloten om je tuin te verrijken met een aantal winterharde planten, stapt in de auto en rijd richting het dichtstbijzijnde tuincentrum. Je loopt het tuincentrum binnen en wordt overladen met de verschillende planten die ze hebben. Maar welke is nu geschikt voor de winter? Er zijn verschillende manieren om hierachter te komen.

  • Download PlantNet: Deze app herkent duizenden planten. Naast het herkennen kan je zelf ook planten toevoegen waardoor de app up-to-date blijft
  • Research doen op het internet: Voordat je naar het tuincentrum gaat, kan je onderzoek doen op het internet naar winterharde planten. Zo weet je of de plant die je graag wilt hebben goed de winter door kan komen
  • Vraag een medewerker: Zijn apps niet helemaal jouw ding, heb je geen tijd om je zelf te verdiepen in winterharde planten of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Dan kan je ook een medewerker aan de mouw trekken.

Een winterharde bloempot kopen

Nadat je eindelijk een plant hebt gevonden die bestand is tegen een pak sneeuw, kun je op zoek gaan naar een bijpassende bloempot. Het is aan te raden om te kiezen voor een winterharde bloempot, omdat als je geen winterharde bloempot koopt de kans bestaat dat de bloempot gaat scheuren. Veel bloempotten zijn namelijk niet bestemd tegen vorst.

Nu je weet wat het verschil is tussen een winterharde plant en een wintergroene plant kan je gaan bedenken of je je tuin in de winter wilt voorzien van groen of niet. Naast het maken van een overweging tussen de verschillende planten, weet je nu ook dat als je een plant in de winter in een bloempot wilt zetten, je een winterharde bloempot moet kopen. Veel succes met je tuin aankomende winter.