6 Manieren om uw huis groener te maken

Als u gekozen hebt voor een houten huis wilt u waarschijnlijk wel een handje meehelpen in de uitstoot en het beschermen van de wereld. Daarom geven wij graag tips en tricks over hoe u mee kunt helpen. Houten tuinhuizen en vakantie huizen bieden veel mogelijkheden voor groene energie en andere acties. Een houten huis zelf helpt al mee aan het milieu omdat hout een eco friendly materiaal is. Het materiaal is makkelijk te hergebruiken of te recyclen mocht het huis geen succes worden.  Hout is een makkelijk materiaal om mee te werken en goed voor het milieu.

Zonnen energie

Zonnen energie is natuurlijk erg bekent. Iedereen kent het begrip maar niet veel mensen gebruiken het. Zonnen energie op een houten huis werkt ideaal. Met 1 of 2 zonnepanelen kunt u uw hele houten huis voorzien van stroom waardoor u geen kosten meer hebt aan elektriciteit. En belast je de wereld niet met grote centrales die veel te veel uitstoten. Zo kunt u ook slim zijn met elektriciteit gebruik. Laat geen lampen aanstaan en gebruik niet onnodig veel energie. Door uw gebruik laag te maken hoeft u ook minder op te wekken en kunt u eventueel uw overige elektriciteit aan de buren geven of opsparen voor andere dagen.

Water gebruik

Veel huishoudens gebruiken veel te veel water wat eigenlijk helemaal niet nodig is. Als u een beetje let op uw water kunt u veel besparen. Zo kunt u ook uw afwas water of douche water gebruiken om de wc door te spoelen. Zo her gebruikt u uw water in plaats van de wc door te spoelen met goed en zuiver water. Op deze manier blijven uw water kosten ook lager en kunt u uw water langer gebruiken. Als iedereen op deze manier goed met hun water omgaat gaan de kosten van water enorm naar beneden en helpen we enorm bij het energie gebruik om water te zuiveren. Door zuiver water te gebruiken om de wc door te spoelen gooien we eigenlijk energie weg die we beter in andere zaken hadden kunnen steken.

Recycle

Door spullen te recyclen kunnen we veel nieuwe dingen maken zonder hier extra materiaal of energie in te steken. Maar bij recyclen hoort ook 2e hand spullen halen. Zo hergebruikt u andermans meubels voor een lagere prijs en hoeft er geen nieuwe set meubels gemaakt te worden. De oudere meubels zijn vaak nog in goede staat en met een lakje verf zo goed als nieuw. Door op deze manier met spullen om te gaan kan de wereld heel veel energie besparen. We hoeven niet meer constant nieuwe artikelen te creëren en minder energie en water te zuiveren om te kunnen leven. Op deze manier kunt u groener leven in uw houten huis en mee helpen met het verbeteren van onze wereld. Als we met zijn alle een handje helpen is het helemaal niet zo groot probleem. Sterker nog, als we allemaal mee helpen is het probleem zo de wereld uit.