Hoe kunt u mollen bestrijden?

Er is niks zo mooi als de natuur. De bloemen, bomen, het gras. Wanneer u een groot stuk land heeft dan bent u daar vast erg trots op. Vogels, vlinders, bijen en andere dieren komen er vast graag. Maar wat nou als er ook ongewenste gasten in uw tuin komen? Mollen kunnen flinke schade aan uw tuin of land aanrichten. In dit artikel kunt u lezen wat u kunt doen om mollen te bestrijden.

De schade die mollen aanrichten

Mollen zijn kleine dieren, maar zoals ik net ook al zei. Ze kunnen een hoop schade aanrichten. Mollen graven tunnels hierdoor ontstaan er molshopen. Door deze molshopen is uw grond niet meer gelijk, er ontstaan overal bulten en de grond verzakt door de tunnels die de mollen graven. Het gegraaf van de mollen zorgt er ook voor dat de wortels van jonge planten worden aangetast. Hierdoor kunnen zij niet goed verder groeien. Verder graven mollen ook zo diep dat ze stenen mee naar boven nemen. Dit maakt het werken in de tuin lastig en het is slecht voor uw tuingereedschappen.  Genoeg redenen dus om de mollen liever niet in uw tuin of op uw land te willen hebben.

Kunt u mollen zelf bestrijden?

Het bestrijden van mollen is geen gemakkelijk klusje. Het wordt daarom ook niet aangeraden om het zelf te doen. Er zijn gespecialiseerde bedrijven die u hiervoor in kunt huren. Als u geen last van mollen hebt maar graag preventief wat maatregelen wilt nemen dan zijn er een aantal opties. Hieronder zet ik ze voor u op een rijtje:

 • Het plaatsen van mollentrillers. Mollen houden niet van trillen, de kans is dus groot dat de mollen niet meer in uw tuin of op uw land zullen komen wanneer ze het getril voelen
 • Het gebruik van een mollennet. Een mollennet kunt u ingraven in uw tuin. Mollen houden niet van obstakels in hun route. Ook bomen en planten kunnen ervoor zorgen dat de mollen wegblijven uit uw tuin of van uw land

Ongedierte bestrijden

Naast mollen zijn er natuurlijk nog tal van andere dieren, ongedierte die u liever niet in uw huis wilt hebben. Ratten en muizen zijn voorbeelden van dieren die u liever niet in uw tuin of op uw land wil hebben. Ook bij de bestrijding van dit ongedierte kunt u een professioneel bedrijf inschakelen om u hiervan te verlossen. Deze bedrijven hebben de juiste kennis en middelen in huis om u succesvol van het ongedierte af te kunnen helpen. Bovendien hebben deze bedrijven vaak jarenlange ervaring.  Andere voorbeelden van ongedierte die zo’n bedrijf voor u kan bestrijden kunnen zijn:

 • Bedwantsen
 • Spinnen
 • Mieren
 • Houtworm
 • Eikenprocessierups
 • Vliegen
 • Vlooien
 • Kakkerlakken
 • Marters
 • wespen

Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met een bedrijf, zij kunnen u verder helpen.

Ik hoop dat u na het lezen van dit artikel weet hoe u mollen kunt bestrijden en dat u een bedrijf vindt die dit voor u kan doen. Zo kunt u komend voorjaar en zomer weer lekker in de tuin zitten en genieten van de natuur zónder al het ongedierte!

Afbeelding met mol, zoogdier, spitsmuis, knaagdier

Automatisch gegenereerde beschrijving