Opletten: graafmachine te koop!

Wanneer je een eigen bedrijf hebt in de bouw, of dat nu huizenbouw is, tuinbouw of de bouw van diverse projecten, je wilt je bedrijf altijd blijven vernieuwen. Alleen zo blijf je aantrekkelijk voor de klant en dus relevant. En dat maakt dingen zoals groei weer mogelijk. Veel bedrijven hebben dan ook baat bij werkmachines. Werkmachines kunnen het werk voor de arbeider verlichten en versnellen. Op die manier kan je meer doen en werk je automatisch ook productiever. Een veelgevraagd werktuig is dan ook de graafmachine, maar waar moet je opletten bij de aanschaf daarvan en waar kan je hem voor gebruiken. In deze blog vertel ik daar over. Lees je mee?

Nieuw of tweedehands

Je kan een graafmachine namelijk nieuw maar ook tweedehands kopen, net als een auto. Soms zijn de advertenties op internet simpelweg te herkennen aan: Graafmachine te koop. Vaak scheelt dat enorm in de prijs en als je de machine aan een inspectieronde onderwerpt, zul je zien dat ze vaak nog in hele goede staat worden aangeboden. Als je het nieuwste van het nieuwste nodig hebt, bijvoorbeeld een machine met speciale en nieuwe functies, dan zal je vaak een even nieuw model nodig hebben. Maar wanneer je een graafmachine nodig hebt voor, de naam zegt het al, graven dan zijn de meeste modellen al snel voldoende.

Functies van de machine

En over die functies gesproken. Net heb ik de belangrijkste al genoemd maar met veel modellen komen ook veel andere mogelijkheden. Zo zijn kleine graafmachines perfect voor werk in tuinen, hoe klein ook en zijn grote machines natuurlijk uiterst geschikt voor op grote bouwplaatsen. Zo neem je, door een graafmachine, onnodig werk weg en creƫer je als het ware extra tijd en daarmee mogelijkheden. Daarnaast zijn er bepaalde functies die uniek zijn voor sommige machines zoals de mogelijkheid tot het vereffenen van grond.

Tijd voor de test

Wanneer je een model gekozen hebt, zal je even moeten testen of de machine past bij jou. Dit kan je onder andere doen door de functies te inspecteren net zoals de toestand waarin de machine verkeert. Als dit allemaal prima is, is een gesprek met de verkoper zeker aan te raden. Dit kan zowel bij nieuwe machines als bij tweedehands. De vorige eigenaar weet immers precies wat je van dit exemplaar kan verwachten.

Door dit allemaal van tevoren voor jezelf te bedenken en door deze inspectie tips na te lopen, verzeker je jezelf van een goede koop en een betrouwbare aanwinst voor je bedrijf.